5 Easy Facts About μόνωση με πολυουρία Described
Υπάρχει όμως και η περίπτωση η ζημιά να μην είναι άμεσα αντιληπτή και να κινδυνεύει ακόμη και η στατική επάρκεια του κτιρίου, όταν η χρόνια έκθεση σε υγρασία του μπετόν οδηγεί σε διάβρωση του οπλισμού του ο οποίος πλέον καθίσταται μη λειτουργικός.Το πρώτο είναι αυτός που τροφοδοτεί με υλικό τα μηχανήματα και ελέγχει την ροή και την κατανάλωση των υλικών καθώς και τους δείκτες των μηχανημάτων.
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας η στεγάνωση είναι κάτω από τη θερμομόνωση, γεγονός που προσφέρει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι την καθιστά ιδανική λύση για μόνωση ταράτσα στην οποία ήδη υπάρχει στεγανωτική στρώση. Σε τέτοιες τις περιπτώσεις γλυτώνετε αυτή τη στρώση και συνεπώς εξοικονομείτε χρήματα, τοποθετώντας από πάνω μόνο τη θερμομονωτική στρώση.
Τι προσέχουμε στη μόνωση ταράτσας που αφορά θερμομόνωση
Σε τοίχους και κεραμοσκεπές εσωτερικά εφαρμόζεται αφρός πολυουρεθάνης ο οποίος είναι ένα σύστημα θερμομόνωσης που βασίζεται σε ψεκαστή πολυουρεθάνη.
Τα υλικά θερμαίνονται σε ένα ειδικό μηχάνημα ώστε να μπορούν να αντληθούν. Το αναγκαίο ρεύμα για τη λειτουργία των μηχανημάτων το δίνει μία ηλεκτρογεννήτρια, η οποία βρίσκεται επίσης πάνω στο όχημα.
Για το καλοκαίρι είναι μια απόλυτα αποτελεσματική λύση για μόνωση ταράτσας, ακόμα και αν απλά τοποθετηθούν ελεύθερα τα πλακίδια, όμως για να έχετε ποιοτικά αποτελέσματα και τον χειμώνα πρέπει το θερμομονωτικό πλακίδιο να κολληθεί και να αρμολογηθεί στην ταράτσα σας, ώστε να μην περνούν τα βρόχινα νερά που θα κρυώνουν συνεχώς την πλάκα και θα μειώνουν τελικά τα θερμομονωτικά αποτελέσματα που αναμένει κανείς από μια μόνωση ταράτσας.
Ποιο ήταν το μέσο μέσω του οποίου ενημερωθήκατε για εμάς; Επιλέξτε την επιλογή που ανταποκρίνεται στην περίπτωση σας:
Για τούτο και σε κάποια έργα ζητούνται πλέον πιστοποιητικά συντήρησης των μηχανημάτων από εξωτερικό συνεργάτη, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους και να μηδενίζονται ει δυνατόν, οι μεγαλες διακοπές στο έργο.
Ιδανικές για θερμομόνωση, προσφέρουν υψηλή αντοχή στη συμπίεση και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.
Σε περιπτώσεις που απαιτείται συχνή βατότητα read more στο δώμα (αξιοποιήσιμος χώρος για τους ενοίκους του κτιρίου), υπάρχει η λύση του λεγόμενου “ανεστραμμένου δώματος”. Στο ανεστραμμένο δώμα, και αφού διαμορφώσουμε τις κλίσεις με τσιμεντοκονία, εφαρμόζουμε την στεγανωτική διάστρωση (επαλειφόμενα υλικά ή ασφαλτόπανα) και μετά από επάνω βάζουμε τις θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι και σύμμικτες με την άνω πλευρά τους να έχει στρωθεί με ένα σκληρό σμάλτο ή και με πλακάκι δαπέδου.
Σε περίπτωση μη καλής συνεργασίας της ομάδας των ανθρώπων που θα εκτελέσουν το έργο ή μη καλής συντήρησης των μηχανημάτων, το έργο μπορεί να βγει προβληματικό ή και προκληθούν μεγαλες ζημιές πχ πήξη του υλικού μέσα στα λάστιχα που και το έργο θα διακοπεί και θα καθυστερήσει σημαντικά σε βάρος του ιδιοκτήτη ή του ανάδοχου του έργου.
Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά και με τις υπόλοιπες μεθόδους για μόνωση ταράτσας καλό είναι να διαβάσετε τις περιγραφές και για τις άλλες τρεις λύσεις μόνωσης ταράτσας.
Προσοχή! Τα μονωτικά υλικά με κλειστές κυψέλες δεν “αναπνέουν” και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Αν σε μια μόνωση ταράτσας χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν “αναπνέουν”, οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και τελικά μούχλα.